Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Update (23 maart '21) Verlenging Lockdown

De huidige beperkende maatregelen zijn opnieuw verlengd tot 20 april 2021. Helaas ook de avondklok.

Blijft u overnachten op uw boot? U kunt na 21.00 gewoon gebruik maken van het sanitair op de haven, omdat u zich op een afgesloten (privé) terrein bevindt.

Bent u van plan de haven of uw boot te bezoeken? Houd u er dan rekening mee dat restaurant Sailors Inn alleen Take Away heeft. Superbru is inmiddels open. Bij Visser Watersport kunt u producten bestellen en bij de winkel ophalen. De overige bedrijven zijn gewoon open en hier bent u van harte welkom.  

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Op de website van branche organisatie HISWARECRON vind je alle informatie over de coronamaatregelen als je een recreatiebedrijf wilt bezoeken, dus ook onze jachthaven.

 

BEZOEK WEBSITE

 

Update 15 juni

Vanaf maandag 15 juni is het gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen weer geopend. Gasten kunnen weer gebruik maken van de was- en doucheruimtes. 

De badhuizen zijn inmiddels ‘coronaproof’ gemaakt en op de haven hebben wij middels pijlen de looprichtingen aangegeven. Wij stellen het op prijs als u de aanwijzingen volgt en respecteert. Op deze manier kan iedereen op een veilige manier genieten van zijn verblijf op de haven.

 

Update (29 mei) Toiletten open 

De Veiligheidsregio Zeeland heeft vandaag (29 mei)  de maatregelen met betrekking tot de toiletvoorzieningen versoepeld. Met onmiddellijke ingang zijn de toiletten op onze jachthaven weer toegankelijk van 08.00 uur tot 20.00 uur.  

Houd u alstublieft rekening met de 1.5 meter afstand en de aanwijzingen bij de badhuizen.

Het gebruik van de gemeenschappelijke was- en douchegelegenheden is in heel Nederland nog niet toegestaan. Dit mag naar verwachting 1 juli weer.


Update (12 mei) Passanten Welkom

Vanaf zaterdag 16 mei is onze haven weer toegankelijk voor passanten. Echter, u kunt alleen uw ligplaats reserveren en betalen via de Blue Water App Op deze manier beperken we de drukte op ons havenkantoor.

Uw boot dient te beschikken over vaste eigen sanitaire voorzieningen. Houd er rekening mee dat wij een beperkt aantal passanten per dag mogen ontvangen. Dus reserveer op tijd.

Daarnaast zijn onze gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en het zwembad (nog) gesloten. De supermarkt is vanaf zaterdag a.s. weer geopend en vanaf 1 juni opent Brasserie Sailor’s Inn weer haar deuren.

Uiteraard dient u op de haven rekening te houden met de bestaande RIVM maatregelen.

Hoe werkt de Blue water App?

 • Download de Blue Water App op uw telefoon (IOS en Android)
 • Registreer uw gegevens
 • Zoek en vind onze haven in de App
 • Druk op ‘Betaal’
 • Bevestig uw ligplaats
 • Rond de betaling af en relax

Lees meer over de Blue Water App 

Blue Water App

 

Update (30 april) Recreatief overnachten onder voorwaarden mogelijk

De Veiligheidsregio Zeeland heeft op 29 april een eerste stap gezet in het weer toelaten van ‘recreatief nachtverblijf’. Onder voorwaarden mogen gasten vanaf 1 mei weer op hun eigen boot overnachten. Graag zetten we op een rij wat dit voor onze gasten betekent:

 • Vaste ligplaatshouders die beschikken over eigen vaste sanitaire voorzieningen aan boord mogen vanaf 1 mei overnachten op onze haven
 • Nog geen ruimte voor passanten. De aankomende weken bekijken we hoe de drukte zich op de haven ontwikkelt. Op basis van onze ervaringen nemen we een besluit of wij weer passanten kunnen ontvangen
   
 • Bezoek aan uw boot en onze haven is alleen mogelijk met directe gezinsleden van één woonadres
   
 • Tijdens weekenden is toegang tot de haven alleen mogelijk via de hoofdingang. Bij vertrek kunt u gebruik maken van alle poorten
   
 • Het is niet toegestaan ’s nachts te ankeren op de Grevelingen
   
 • De speeltuin is vrij toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. Het zwembad blijft gesloten.
   

De meeste bedrijven op de haven zijn geopend. Sinds deze week is het mogelijk eten af te halen bij Brasserie Sailors Inn en de supermarkt gaat vanaf 15 mei weer open.

De badhuizen blijven vooralsnog gesloten.

Wij zijn blij met de versoepelde overnachtingsregels en kijken uit naar uw komst.

Echter, houd u alstublieft aan de voorschriften. Daarmee helpt u ons de haven open te houden.

Meer informatie is te vinden via : https://www.zeelandveilig.nl/veelgestelde-vragen


woensdag 01 april 16:48:48 - Recreatief verblijf toegestaan tussen 7 en 19 uur

Veiligheidsregio Zeeland kreeg de afgelopen dagen veel vragen binnen over het recreatief nachtverblijf. Mag je nou wel of niet overdag verblijven op een plek waar nachtrecreatie mogelijk is? Dat mag, maar alleen tussen 7 uur ’s ochtends en 19 uur ’s avonds. Handhaving op recreatief nachtverblijf vindt alleen plaats tussen 19 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends.

Veiligheidsregio Zeeland vraagt met klem aan de inwoners om de geldende maatregelen op te volgen en zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen zo houden we de druk op de zorg laag.

Bron: https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van 28 maart jl. hebben wij besloten extra toezicht te houden op de haven. Vanaf vandaag is er 24/7 een havenmeester aanwezig op de haven die rondes loopt en daarbij ook op de steigers gaat kijken. Dit betekent dat wij ook ‘s nachts de camerabeelden live bekijken en direct kunnen ingrijpen bij onraad. Wij houden uw boot extra in de gaten en controleren strenger op toegang tot de haven. Van zowel de water- als landkant.

Voorlopig zijn alleen vaste ligplaatshouders en relaties van onze ondernemers overdag welkom op de haven.

Voor veel gasten is het momenteel moeilijk of zelfs onmogelijk de boot te bezoeken. Bent u benieuwd naar de status van uw boot? Laat ons dit via mail weten. Wij sturen u dan een foto van uw boot.

Wij zijn er voor u en uw boot.. de komende tijd zelfs 24/7.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!
 

Update (28 maart) Nieuwe maatregelen op haven ivm noodverordening
 

Vrijdagavond heeft de Veiligheidsregio Zeeland een nieuwe noodverordening afgekondigd. Deze maatregelen gaan in vanaf maandag 30 maart om 12.00.

Dit betekent dat het vanaf maandag a.s. tussen 23.00 en 07.00 niet meer is toegestaan op de boot in onze jachthaven te overnachten of te verblijven. Overdag bent u nog steeds welkom op de haven.

Ook zijn wij genoodzaakt alle badhuizen te sluiten.

Gelukkig kunnen onze ondernemers hun bedrijf open houden op de normale openingstijden, behalve het restaurant en de supermarkt.

Voor openingstijden kunt op de website van de betreffende bedrijven terecht.

De nieuwe maatregelen gelden voorlopig tot 10 mei 2020.

De veiligheidsregio Zeeland gaat handhaven op deze aangescherpte maatregelen. Wij gaan ervan uit dat u zich hieraan houdt.

Alvast onze dank daarvoor.

Meer informatie over de nieuwe maatregelen vindt u via DEZE LINK
 

Update (24 maart) Haven blijft open, minder voorzieningen

De overheid heeft maandagavond (23 maart) nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van overheid en RIVM vragen wij u rekening te houden met de volgende aanpassingen:

 • Wij werken met een aangepaste planning die erop is gericht de contacten te minimaliseren. Houdt er a.u.b. rekening mee dat wij niet direct aan al uw wensen tegemoet kunnen komen.
 • Bezoek de haven bij voorkeur alleen (of met partner) en in ieder geval niet met een groep.
 • Bezoek het havenkantoor alleen wanneer dit echt noodzakelijk is! Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
 • Betalingen kunnen uitsluitend per PIN of Creditcard, wij accepteren GEEN contant geld. Dit geldt ook voor het tankstation.
 • Ter bescherming van u en onze collega’s vragen wij u gepaste afstand te bewaren (minimaal 1,5 meter).
 • Wij houden één sanitair gebouw geopend en uiteraard wordt deze extra goed schoongehouden. De speeltuin is niet toegankelijk en de winkels zijn slechts beperkt open.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan ervan uit dat u dat ook zult doen. Mogelijk sluiten we delen van de haven en/of toegangspoorten af om ongewenst verkeer tegen te gaan.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

Team Jachthaven Bruinisse
 

Extra maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen (16 maart) 

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het Coronavirus nemen wij extra (hygiëne) -maatregelen om de gezondheid van onze medewerkers en gasten te kunnen beschermen. We verwachten dat het de komende tijd drukker op de haven wordt. Natuurlijk vinden we dat fijn, maar we willen graag met u wat afspraken maken om dat in goede banen te leiden.

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid (en de HISWA). Gelet op de laatste publicatie van het RIVM ( zie HIER ) hebben wij besloten de personele bezetting aan te passen.

Wij roosteren minder mensen in om de kans op uitval van het hele team te verkleinen. Mogelijk verlopen werkzaamheden daardoor de komende tijd minder vlot dan u van ons gewend bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zomer-klaar maken van badhuizen en steigers.

Met uitzondering van restaurant Sailor's Inn (voorlopig gesloten) hanteren de bedrijven op de haven de openingstijden die gebruikelijk zijn voor deze tijd van het jaar. Ook het havenkantoor is uiteraard bereikbaar. Wel willen wij u vragen bij voorkeur telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen.

Bezoek ons havenkantoor alleen als dit echt noodzakelijk is (en betalingen liever niet contant..).

Wij hopen op uw begrip en medewerking en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd onze Facebook pagina in de gaten.

Met vriendelijke groet,

 

Team Jachthaven Bruinisse,

Onderdeel van Port Adhoc / Thuishavens

Delen