Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Hallo watersportvrienden,

Inmiddels zitten we vol in het roeiseizoen en na races in Utrecht, Lemmer, Zaandam en de Harlingen-Terschellingrace hebben we in juni ook twee wedstrijden geroeid! In beide races verschenen we aan de start met onze mooie Kuikensloep: 8Beaufort.
Op 9 juni stond eerst de Kaagrace op het programma. Nadat we met een slingerende sloep - waar een van onze teamleden ons gelukkig met een grote omweg te hulp kwam schieten – waren aangekomen, waagden we ons aan de race. Deze race bracht ons onder andere langs kleine eilandjes, een bijzonder superjacht en een stukje door Warmond. Wij dames roeiden 15 kilometer, voor de mannen was de race iets langer, namelijk 18 kilometer. Al slalommend tussen plezierjachten en veel zeilboten wisten tijdens deze race zowel de mannen als de vrouwen zich een weg te banen naar het podium! Een knappe prestatie van beide teams, waarin de mannen het zilver van de eerste klasse mee naar huis hebben genomen. Wij als dames konden ons geluk niet op, want we mochten de hoogste trede van het podium beklimmen en sleepten in onze klasse de hoofdprijs binnen! Dat verdiende uiteraard een feestje!


Een week later, op 16 juni, was het ons doel om weer een topprestatie te leveren. Deze keer bracht de race ons over een parcours van ongeveer 15 kilometer in de grachten van Zwolle en een stukje het Zwartewater op. Wij gingen zonder mannen op pad, die hebben deze race overgeslagen. Het was erg warm, en in de grachten was het windstil, maar gelukkig stuurde onze stuurman ons net voor de finish – niet geheel volgens plan – voor de verkoeling dwars door een fontein. Na de pittige race hadden we natuurlijk wel een biertje verdiend. We wachtten de uitslag af in spanning, want zouden we de prestatie van vorige week geëvenaard hebben? Jawel! Wederom was er reden voor een feestje want we haalden weer de hoofdprijs in onze klasse. Stuurman en dames, goed gedaan!
Voor ons staan er voorlopig geen races op het programma, althans, geen races waarin wij zelf meestrijden. De eerstkomende race is namelijk de Mosselrace die wij zelf organiseren maar waarin wij niet mee roeien. De Mosselrace vindt plaats tijdens de zaterdag van de
Visserijdagen, op 21 juli. Bij deze nodigen we jullie van harte uit om de deelnemende sloepen aan te moedigen voorafgaand aan de vlootschouw!
Zonnige roeigroetjes van de Parels van Bru,
Lisa de Waal.


p.s. we zijn nog steeds op zoek naar een trainer en/of stuurman/vrouw, mocht er iemand zijn die het leuk lijkt om vrijblijvend een keer mee te gaan dan horen we het graag!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lemmer en HT

Lemmer was afzien voor de dames. 23 km door sloten met een brandend zonnetje. Onderweg werd 1 van de dames ziek, dus  de bijna de gehele race met 5 dames geroeid. Maar het was iig een mooie training voor de knaller die 2 weken later geroeid ging worden nl de Harlingen-Terschelling race.

Na aankomst in Harlingen hebben we gezellig in ons hotel een pastamaaltijd gegeten voor de nodige koolhydraten. We hadden een vroege start dus vroeg naar bed. S’ochtends om 8.30 was het startsein voor ons. Het was een race met ongelukjes. Eerst een glijdende dol, die moest dus vervangen worden, toen brak het voetenbankje van 1 van de slagdames compleet af. Hierdoor moest de andere slagdame aan het roer, zodat de stuurman het voetenbankje provisorisch in elkaar kon zetten. Lang leve de ductape. Na een kwartier met 4 man roeien, konden we weer verder. Ook was er een gevalletje kramp in de hamstring en blaren vanwege het warme vochtige weer. Maar na 4 uur precies kwamen we aan in de haven van Terschelling. De snelste tijd voor bijna alle sloepen, zo ook voor ons. Vanwege de gunstige stroming en gebrek aan wind een uur sneller dan vorig jaar. Na een supergezellig weekend gingen we zondags weer huiswaarts en zijn we nu weer in training op de Grevelingen voor de volgende race nl. de Kaagrace op 9 juni en de grachtenrace in Zwolle op 16 juni.

Misschien zien jullie ons wel op woensdagavond vanaf 19.30 uur op de Grevelingen!! Stuurman en damesroeisters zijn altijd welkom!

Groetjes Parels van Bru

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo waterratten,

We zijn weer begonnen met een nieuw roeiseizoen. En Hoe!!!!

Vorige week door de grachten van Utrecht, wat ieder jaar weer een mooi gevecht is. We gingen naar huis met de 2e prijs. Afgelopen zaterdag waren we in Zaandam om 17 km te roeien. Bloed, zweet en tranen en een zonnesteek, maar niet voor niks, want daar mochten we met de 1e prijs naar huis. Dat beloofd weer wat voor de rest van het seizoen. Aanstaand weekend gaan we naar Lemmer, 22 km als voorbereiding op de monsterrace 35 km naar Terschelling die hemelvaartweekend plaats zal vinden. Verder gaan de Pareltjes o.a. nog meedoen aan de Kaagrace, Zwolse grachtenrace, Veersemeersrace, Amsterdamse grachtenrace en Muiden Pampus Muiden. Weer genoeg gezelligheid en kilometers in het vooruitzicht. We houden jullie van onze belevenissen op de hoogte.

We zoeken nog steeds een stuurman/vrouw die ons 1x in de 2 weken op woensdag wilt trainen. Mocht je deze persoon zijn of iemand weten, via onze site www.snoquedeux.nl kunt U contact opnemen.

Roeigroetjes van de Parels van Bru.

Delen