Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Wat een fantastische zomer hebben we gehad, daar blikken we graag op terug. Daarom hebben we het havenpersoneel gevraagd wat hen het meest is bijgebleven aan deze zomer.

Wat was het hoogtepunt deze zomer?
Eigenlijk is iedereen het hiermee eens; het feit dat we vier weken aan een stuk vol lagen. Tijdens deze drukte was goed te zien dat het haventeam goed samenwerkt en elkaar aanvult. Als Jachthaven Bruinisse zijn we hier dan ook trots op. Ook mogen de tropische temperaturen niet ontbreken met het terugdenken aan deze zomer. Volgens Viola was het een van de leukste maar zeker ook drukste periode van de afgelopen jaren.

Hoe hebben jullie de hitte ervaren?
Havenmeester Aaron vond het heerlijk! Zolang de vochtbalans op peil bleef vond hij het prima uit te houden op de steigers. Assistent havenmeester Bryan vond het ook wel meevallen. Genoeg afwisseling tussen binnen en buiten is de truc volgens hem. Het meest gewilde plekje van het hele haventeam was onder de parasol op de tanksteiger.

Wat viel er tegen?
Bryan en Aaron zijn het beide met elkaar eens: af en toe nét een handje tekortkomen. Iedereen moest alle zeilen bijzetten om alles op rolletjes te laten lopen. Dat gaf achteraf natuurlijk wel een bevredigend gevoel als dan toch alles goed geregeld was. Een van de havenmeesters was continue op zoek naar lege ligplaatsen terwijl de anderen alles op de steiger of het havenkantoor regelden.

 

De haven lag vier weken achter elkaar vol, hoe was dit?
Bijna een sport! Het continue zoeken naar lege ligplaatsen gaf havenmeester Aaron wel een kick. Het team is het wel erover wel eens dat er ook zeker een nadeel was: af en toe ‘nee’ moeten verkopen. Dat wil je als haven niet en is ook niet leuk, je wilt niemand teleurstellen.

Enfin… Ook de winterperiode is ondertussen aangebroken en het wordt voor ons tijd de puntjes weer de ‘i’ te zetten. Hopelijk kunnen we volgend jaar dit seizoen overtreffen. Het verzoek bij de weergoden is alvast ingediend. 

Delen