Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Update (1 april)extra toezicht op de haven

woensdag 01 april 16:48:48 - Recreatief verblijf toegestaan tussen 7 en 19 uur

Veiligheidsregio Zeeland kreeg de afgelopen dagen veel vragen binnen over het recreatief nachtverblijf. Mag je nou wel of niet overdag verblijven op een plek waar nachtrecreatie mogelijk is? Dat mag, maar alleen tussen 7 uur ’s ochtends en 19 uur ’s avonds. Handhaving op recreatief nachtverblijf vindt alleen plaats tussen 19 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends.

Veiligheidsregio Zeeland vraagt met klem aan de inwoners om de geldende maatregelen op te volgen en zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen zo houden we de druk op de zorg laag.

Bron: https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van 28 maart jl. hebben wij besloten extra toezicht te houden op de haven. Vanaf vandaag is er 24/7 een havenmeester aanwezig op de haven die rondes loopt en daarbij ook op de steigers gaat kijken. Dit betekent dat wij ook ‘s nachts de camerabeelden live bekijken en direct kunnen ingrijpen bij onraad. Wij houden uw boot extra in de gaten en controleren strenger op toegang tot de haven. Van zowel de water- als landkant.

Voorlopig zijn alleen vaste ligplaatshouders en relaties van onze ondernemers overdag welkom op de haven.

Voor veel gasten is het momenteel moeilijk of zelfs onmogelijk de boot te bezoeken. Bent u benieuwd naar de status van uw boot? Laat ons dit via mail weten. Wij sturen u dan een foto van uw boot.

Wij zijn er voor u en uw boot.. de komende tijd zelfs 24/7.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!
 

Update (28 maart) Nieuwe maatregelen op haven ivm noodverordening
 

Vrijdagavond heeft de Veiligheidsregio Zeeland een nieuwe noodverordening afgekondigd. Deze maatregelen gaan in vanaf maandag 30 maart om 12.00.

Dit betekent dat het vanaf maandag a.s. tussen 23.00 en 07.00 niet meer is toegestaan op de boot in onze jachthaven te overnachten of te verblijven. Overdag bent u nog steeds welkom op de haven.

Ook zijn wij genoodzaakt alle badhuizen te sluiten.

Gelukkig kunnen onze ondernemers hun bedrijf open houden op de normale openingstijden, behalve het restaurant en de supermarkt.

Voor openingstijden kunt op de website van de betreffende bedrijven terecht.

De nieuwe maatregelen gelden voorlopig tot 10 mei 2020.

De veiligheidsregio Zeeland gaat handhaven op deze aangescherpte maatregelen. Wij gaan ervan uit dat u zich hieraan houdt.

Alvast onze dank daarvoor.

Meer informatie over de nieuwe maatregelen vindt u via DEZE LINK
 

Update (24 maart) Haven blijft open, minder voorzieningen

De overheid heeft maandagavond (23 maart) nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van overheid en RIVM vragen wij u rekening te houden met de volgende aanpassingen:

  • Wij werken met een aangepaste planning die erop is gericht de contacten te minimaliseren. Houdt er a.u.b. rekening mee dat wij niet direct aan al uw wensen tegemoet kunnen komen.
  • Bezoek de haven bij voorkeur alleen (of met partner) en in ieder geval niet met een groep.
  • Bezoek het havenkantoor alleen wanneer dit echt noodzakelijk is! Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
  • Betalingen kunnen uitsluitend per PIN of Creditcard, wij accepteren GEEN contant geld. Dit geldt ook voor het tankstation.
  • Ter bescherming van u en onze collega’s vragen wij u gepaste afstand te bewaren (minimaal 1,5 meter).
  • Wij houden één sanitair gebouw geopend en uiteraard wordt deze extra goed schoongehouden. De speeltuin is niet toegankelijk en de winkels zijn slechts beperkt open.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan ervan uit dat u dat ook zult doen. Mogelijk sluiten we delen van de haven en/of toegangspoorten af om ongewenst verkeer tegen te gaan.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

Team Jachthaven Bruinisse
 

Extra maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen (16 maart) 

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het Coronavirus nemen wij extra (hygiëne) -maatregelen om de gezondheid van onze medewerkers en gasten te kunnen beschermen. We verwachten dat het de komende tijd drukker op de haven wordt. Natuurlijk vinden we dat fijn, maar we willen graag met u wat afspraken maken om dat in goede banen te leiden.

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid (en de HISWA). Gelet op de laatste publicatie van het RIVM ( zie HIER ) hebben wij besloten de personele bezetting aan te passen.

Wij roosteren minder mensen in om de kans op uitval van het hele team te verkleinen. Mogelijk verlopen werkzaamheden daardoor de komende tijd minder vlot dan u van ons gewend bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zomer-klaar maken van badhuizen en steigers.

Met uitzondering van restaurant Sailor's Inn (voorlopig gesloten) hanteren de bedrijven op de haven de openingstijden die gebruikelijk zijn voor deze tijd van het jaar. Ook het havenkantoor is uiteraard bereikbaar. Wel willen wij u vragen bij voorkeur telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen.

Bezoek ons havenkantoor alleen als dit echt noodzakelijk is (en betalingen liever niet contant..).

Wij hopen op uw begrip en medewerking en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd onze Facebook pagina in de gaten.

Met vriendelijke groet,

 

Team Jachthaven Bruinisse,

Onderdeel van Port Adhoc / Thuishavens

Delen