Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Gaat u mee op mini zeilexpeditie?

Op 3 en 4 mei organiseren wij samen met By the Ocean we Unite een unieke mini zeilexpeditie van IJmuiden naar Texel. Tijdens deze compleet verzorgde zeiltocht leert u alles over zeilen en plastic vervuiling terwijl u geniet van de zee en de wind. Speciaal voor onze ligplaatshouders stellen de Thuishavens 10 gratis plekken beschikbaar.

Plastic vervuiling
Als Thuishavens ondersteunen wij een aantal initiatieven die plastic vervuiling in onze wateren willen opruimen en voorkomen. By the Oceans we Unite  is zo’n project. Haar missie is het verminderen van plastic vervuiling in onze oceanen. Dit doen ze door kennis over dit onderwerp te verspreiden en bewustwording te creëren bij bevolking, organisaties en overheid. Met als doel iedereen te activeren naar een oplossing.Programma mini expeditie
Op 3 mei a.s. om 09.30 varen we met het Expeditieschip Fantastiko van IJmuiden naar Texel. Aan boord leren we meer over plastic vervuiling en gaan we in gesprek over de uitdagingen en oplossingen. Met de Manta Trawl (een speciaal net om onderzoek mee te doen) vissen we naar micro plastics. Ondertussen genieten we natuurlijk van de zee en wind en de heerlijke maaltijden die de kok aan boord verzorgt. We overnachten op Texel en gaan de volgende dag actief onze bijdrage leveren aan ‘een schonere wereld’ met de Beach Clean UP op Texel. Ook leren we tijdens een workshop hoe je shampoo maakt zonder plastic. Tenslotte zeilen we terug naar IJmuiden waar we 4 mei uiterlijk om 17.00 arriveren.

Wat moet u doen?
Wilt u deze unieke zeilexpeditie beleven en vindt u het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Stuur dan een email met uw gegevens naar info@jachthavenbruinisse.nl en geef aan waarom u het belangrijk vindt dat onze wateren schoon moeten blijven. Uit de aanmeldingen kiezen wij 10 personen.

Thuishavens en duurzaamheid
Als Thuishavens zijn wij betrokken en begaan met onze omgeving. Wij vinden het belangrijk dat onze wateren schoon zijn en blijven. In onze havens besteden we veel aandacht aan duurzaamheid en zorgen we ervoor dat we voldoen aan de strengste eisen voor dienstverlening en milieuzorg. Mede daarom ontvangen wij al jaren de Blauwe vlag, een internationale milieu-onderscheiding voor schone en veilige havens. Ook op internationaal niveau voldoen we aan de hoogste standaard op het gebied van milieu, service en faciliteiten en zijn we onderscheiden met de vijf gouden ankers. Met deze onderscheiding bevinden we ons in een select gezelschap van premium marinas wereldwijd.
 

Delen